Bir hamamböceği yada kemirgenin gıda üretim alanlarında görülmesi ne kadar rahatsız verici bir durumsa aynı şekilde uçan bir haşerede hijyen açısından bir o kadar tehlikelidir. Bir çok uçan haşere türü çöp alanları, gübrelikler, vb. hijyen olmayan şartlarda üreme döngüsünü tamamlar ve devamlı aynı bölgeyi ziyaret eder. Dolayısıyla vücutlarıyla taşıdıkları mikro organizmaları ürettiğimiz ve tükettiğimiz gıdalara bulaştırırlar. Ayrıca Karasinek (House fly) gibi bazı türler ise katı haldeki yiyecekleri tüketemediklerinden , gıdalarının üzerine önce kusarak yumuşatır, daha sonra yerler.
Seçilecek uçan haşere kontrol ekipmanları , aynı zamanda müşterilerinizin bu konuya hassasiyetinize bakış açınızı görmesi bakımından da önemlidir. Her cihaz türü her yere uygun konumda ve aynı verimlilikte olmayabilir. Üretim veya sunum alanlarında farklı tiplerde ürünler konumlandırmak gerekebilir. Cihaz seçimi konusunda uzman ekiplerden yardım alabilirsiniz.
Bu yazarın açıklaması maalesef yok.
Güve Tuzağı
Kiler Güve Tuzağı Güve tuzakları içeri ine feromon emdirilmiş yapışkanların bulunduğu katlanabilir kağıttan yapılmıştır Kiler ve gıda depolarında monitör etme ve üremenin...
UV-C Dezenfeksiyon Sistemleri
UV ışını, in an ağlığını tehdit eden bakterileri,virü leri ve diğer mikroorganizmaların dezenfek iyonunda kanıtlanmış bir teknolojidir UV ışınının en büyük antimikrobik...
Cihazlarda kullanılan UV lambalar insan sağlığını ne kadar etkiler?
Araştırmalarda uçan haşereleri kendine çeken en yük ek dalga boyu 365 nm Olarak görülmüştür Bu alan UV-A bölge ine denk gelir Güneşten gelen UV-B ve UV-C dalga boylarındaki ultraviyole...
Dağılmaz (Shatterproof ) lamba ne demektir?
Shatterproof lambalar , herhangi bir ebepten dolayı kırılan bir UV lambanın içeri indeki kimya alın ve cam kırıklarının etrafa dağılma ını engellemek amacıyla yapılmıştır Gıda...
Yorum yapabilmek için giriş yapın.