Bir hamamböceği yada kemirgenin gıda üretim alanlarında görülmesi ne kadar rahatsız verici bir durumsa aynı şekilde uçan bir haşerede hijyen açısından bir o kadar tehlikelidir. Bir çok uçan haşere türü çöp alanları, gübrelikler, vb. hijyen olmayan şartlarda üreme döngüsünü tamamlar ve devamlı aynı bölgeyi ziyaret eder. Dolayısıyla vücutlarıyla taşıdıkları mikro organizmaları ürettiğimiz ve tükettiğimiz gıdalara bulaştırırlar. Ayrıca Karasinek (House fly) gibi bazı türler ise katı haldeki yiyecekleri tüketemediklerinden , gıdalarının üzerine önce kusarak yumuşatır, daha sonra yerler.
Dışkıları ve taşıdıkları mikroorganizmalar sayesinde hem ciddi hastalık tehlikeleri barındırır, hem de ürün kalitesini düşürerek satılamaz hale getirir. Tüm bu potansiyel tehlikelerinden dolayı üretim ve tüketim alanlarımızda uçan haşerelerle de mücadele etme zorunluluğumuz doğmuştur.
Gıda üretim alanları için çıkarılmış bir çok yönetmelikte bu tür kontaminasyon problemlerinden arınmış olması istenir. Gıda üreten (fabrikalar) ve tüketime sunan(lokanta, pastane,market vb…) firmalar bu tür problemlere karşı önlem aldıklarını göstermek zorundadırlar. Bu sayılan alanlarda insektisit (Böcek öldüren kimyasal ürünler) kullanımı çok sınırlayıcı olduğundan dolayı sadece toxic olmayan ürünlerin kullanımına izin verilmiştir.
Seçilecek uçan haşere kontrol ekipmanları , aynı zamanda müşterilerinizin bu konuya hassasiyetinize bakış açınızı görmesi bakımından da önemlidir. Her cihaz türü her yere uygun konumda ve aynı verimlilikte olmayabilir. Üretim veya sunum alanlarında farklı tiplerde ürünler konumlandırmak gerekebilir. Cihaz seçimi konusunda uzman ekiplerden yardım alabilirsiniz.
Etkili ve yüksek verimde çalışması için bu cihazların periyodik olarak bakımlarının yapılması gerekmektedir. Maksimum verimliliği koruyabilmek için her 6-12 ayda bir UV lambaların değiştirilmesi gerekir. Lamba üreticileri UV ışın yayma süresini 5000 saat olarak belirtmektedirler.