Araştırmalarda uçan haşereleri kendine çeken en yüksek dalga boyu 365 nm. Olarak görülmüştür. Bu alan UV-A bölgesine denk gelir. Güneşten gelen UV-B ve UV-C dalga boylarındaki ultraviyole ışın insan sağlığı için zararlı aralıklarda olup bu tip lambalar sinek öldürücü cihazlarda kullanılmaz. Ayrıca bu cihazlarda kullanılabilecek lambalar Avrupa standartlarına göre test edilir ve Uluslar arası radyasyondan Korunma komisyonu tarafından izin verilen maksimum emniyet seviyelerini içerir. Bu husus cihazlarımızın CE sertifkasyonunda belirtildiği üzere EN 60335-2- 59 :2003+A2:2009. ‘dır.
Yayınlanma Tarihi:07/04/2024
Güncellenme Tarihi:07/04/2024
Cihazlarda kullanılan UV lambalar insan sağlığını ne kadar etkiler?
Paylaş:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Nisan 7, 2024
Nisan 7, 2024
SON YAYINLANAN YAZILAR
BENZER YAZILAR
EFK Cihazı nedir?
EFK cihazı ya da diğer bir tabirle EFC cihazları, kullanımı ve bakımı oldukça basit, halk arasında sinek tutucu…
Kurulum Tekniği
Gıda işletmelerine kurulan Killzone EFK cihazlarından maksimum verim alınabilmesi için bazı hususlara dikkat etmek gerekmektedir. Uçan haşere mücadelesinde…
Cihaz Tekniği
Killzone UV (Ultraviyole) lambalı uçan haşere yakalama cihazları (Insect Light Traps) 2 farklı metal kasa tipinde imal edilmektedir.
Sinek öldürme cihazı nasıl çalışır?
Killzone Sinek öldürme cihazları uçan haşereleri üzerine çekmek için ultraviyole ışıktan yararlanır. Cihazlarda kullanılan UV lambalar 315-385 nm.…
Uv lambalar ne sıklıkla değiştirilmelidir?
UV lamba üreticileri maksimum 12 ayda bir lambaların değiştirilmesini önermektedir. Lamba içerisinde bulunan ,UV ışığı yayan kimyasalların 5000-8000…
Yapışkan levhalar ne sıklıkla değiştirilmelidir?
Yüzeye dik olarak duran modellerde yapışkanın , yapışkan özelliği diğer modellere nazaran daha fazla olmaktadır. Havada askıda bulunan…
Killzone Sinek Yakalama Cihazları Neden ve Nerelerde Kullanılır?
Sinek yakalama cihazlarının kullanılmasının 2 tür amacı vardır.Birincisi kontrol edilmek istenilen ortamı( gıda imalathanesi, yemekhane, lobi, lokanta vb…)…