Yayınlanma Tarihi:06/04/2024
Güncellenme Tarihi:01/07/2024

Kurulum Tekniği

Gıda işletmelerine kurulan Killzone EFK cihazlarından maksimum verim alınabilmesi için bazı hususlara dikkat etmek gerekmektedir. Uçan haşere mücadelesinde bu hususlara dikkat edilirse Killzone EFK cihazlarından amacı ve faydası doğrultusunda istenilen verim elde edilebilir,
Pek çok farklı türe ve davranışa sahip olan uçan haşereler, basit bir hijyen sorunu değildir. Başta karasinek olmak üzere birçok zararlı türü, çeşitli mikrop ve bakteriyi, imal edilen gıdaya bulaştırarak önemli bir hijyen sorununa sebep olmaktadır. Gelişigüzel yerleştirilmiş Killzone EFK cihazları ile bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün değildir.
Çeşitli sanitasyon ve IPM (Integrated Pest Manegement – Entegre Zararlı Mücadelesi) uygulamaları ile birlikte Killzone EFK cihazları da kurulan bu sistemin bir parçası olarak daha faydalı olacaktır.
İlk adım olarak, haşere türünün kaynağına inip sorunun kök nedenleri araştırılmalı ve tespit edilen olumsuzluklar giderilmelidir. Daha sonra fiziksel mücadele, sanitasyon ve kimyasal mücadele (Insektisit uygulamaları) adımları takip edilmelidir. Tüm bu adımlarla birlikte, uçan haşerelerin giriş çıkış noktaları, üreme kaynakları, depolama ve atık biriktirme yerleri vb. bölgeler tespit edilmeli ve en uygun noktalara konumlandırılacak Killzone EFK cihazlarının sayısı ile modeli belirlendikten sonra montajı yapılmalıdır.
İmalathane ve müşteri sunum alanlarında (lokanta, bar, lobi vb.) farklı modellerde ürün kullanmak gerekebilir. Killzone EFK cihazlarında önemli hususlardan biri, UV ışığını ortama en uygun şekilde yayabilmesi ve uçan haşereleri yapışkan levhaya kolayca çekebilmesidir. Müşteri sunum alanlarında, üzerine haşere yapışmış bir yapışkan levhanın görüntüsü hoş olmayacağından dolayı, gizlenmiş yapışkan levhalı ürünler kullanılırken, imalathanelerde ise UV lambanın veriminin artmasını sağlayan, yapışkan levhanın dışarıdan göründüğü ürünler tercih edilmelidir.

Paylaş:
Facebook
Twitter
WhatsApp
BENZER YAZILAR