Karasinek ev sineklerinin en yaygın olanırdır. Hayvan dışkıları, çöpler vb. organik materyaller üzerinde üreyerek insan gıdalarını Yumurtalarını bu organik materyaller üzerine bırakırlar ve larva gelişimini burada tamamlar. Yetişkinler katı maddeleri olduğu gibi alamazlar. Yiyeceğinin üzerine önce kusarak yumuşatır daha sonra yer. Bu özelliği ve vücudunda ki binlerce tüy vasıtasıyla da tifo, kolera, salmonelloz, dizanteri, tüberküloz, şarbon gibi nedenleri içeren 100’den fazla ciddi patojenin (virüs, bakteri, mantar, protozoa ve nematod) taşıyıcısı olarak sorunlu bir zararlıdır. Diğer iki sinek türü benzerdir ve genellikle ev sinekiyle karıştırılır : (Fannia canicularis) , küçük ev sineği ve Stable fly,( Stomoxys calcitrans )
Yayınlanma Tarihi:07/04/2024
Güncellenme Tarihi:01/07/2024
Karasinek
Paylaş:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Nisan 7, 2024
Nisan 7, 2024
SON YAYINLANAN YAZILAR
BENZER YAZILAR
EFK Cihazı nedir?
EFK cihazı ya da diğer bir tabirle EFC cihazları, kullanımı ve bakımı oldukça basit, halk arasında sinek tutucu…
Kurulum Tekniği
Gıda işletmelerine kurulan Killzone EFK cihazlarından maksimum verim alınabilmesi için bazı hususlara dikkat etmek gerekmektedir. Uçan haşere mücadelesinde…
Cihaz Tekniği
Killzone UV (Ultraviyole) lambalı uçan haşere yakalama cihazları (Insect Light Traps) 2 farklı metal kasa tipinde imal edilmektedir.
Sinek öldürme cihazı nasıl çalışır?
Killzone Sinek öldürme cihazları uçan haşereleri üzerine çekmek için ultraviyole ışıktan yararlanır. Cihazlarda kullanılan UV lambalar 315-385 nm.…
Uv lambalar ne sıklıkla değiştirilmelidir?
UV lamba üreticileri maksimum 12 ayda bir lambaların değiştirilmesini önermektedir. Lamba içerisinde bulunan ,UV ışığı yayan kimyasalların 5000-8000…
Yapışkan levhalar ne sıklıkla değiştirilmelidir?
Yüzeye dik olarak duran modellerde yapışkanın , yapışkan özelliği diğer modellere nazaran daha fazla olmaktadır. Havada askıda bulunan…
Killzone Sinek Yakalama Cihazları Neden ve Nerelerde Kullanılır?
Sinek yakalama cihazlarının kullanılmasının 2 tür amacı vardır.Birincisi kontrol edilmek istenilen ortamı( gıda imalathanesi, yemekhane, lobi, lokanta vb…)…